Illustrationsplan

Barnvänlig trädgård

Trädgården bestod av en stor gräsmatta och en altan intill huset. Livet i trädgården koncentrerades runt altanen.

kunden önskade sig en lättskött, barnvänlig trädgård med utrymme för matlagning och umgänge med vänner. Hjälp med att skapa struktur och en tydlig helhetsbild över ytan. Bevara utsikten och kontakten med den natursköna omgivningen.

När vi ritat trädgården har vi utgått från orden ”barn”, ”mat”, ”samvaro”, ”öppenhet”, ”naturligt” och ”odling”. Grundtanken har varit att barnfamiljen på ett otvunget sätt ska börja använda hela sin trädgård.

3D

Moodboard

Vi har skapat flera rum, men ändå behållit öppenheten, framför allt ut mot skogen. Barnen har fått en egen, självklar del i trädgården med gungor, studsmatta och sandlåda. Det finns ett utekök och en stor altan, där familjen kan samlas med sina nära och kära, grilla och umgås. Vi har ritat en mysig och ombonad relaxavdelning med vilstolar och ett spabad, som ramas in av en vacker avenbokhäck.
I frukosthörnan i morgonsolen avnjuts dagens första kopp kaffe. Doften från den nybryggda drycken blandas upp med vällukt från smultronschersminen
runt hörnet. I köksträdgården tronar odlingslådor och bärbuskar. Där kan familjen enkelt plocka blåbär eller jordgubbar till frukostfilen.

Det är en lättskött trädgård med några få perennplanteringar.

Kunden ska anlägga trädgården själv och vi har hjälpt till med en femårsplan för arbetet.

Växt- och årsplanering

Visionsbild gång till entré

Före bild I

Före bild II

En trädgård är en vän du kan hälsa på när som helst

St. Eriksgatan 72
113 20 Stockholm
info@kiwanogarden.se
0708-10 43 44

2020 Copyright. Producerad av Zmart Webb & Reklam