PROJEKT

Förtroendet från våra kunder är det finaste vi har.
Det vårdar vi ömt.

Här kan du läsa om några av våra pågående och färdiga designprojekt runt om i Storstockholm.
Följ oss gärna på Instagram.

Lantlig avkoppling

Plats: Sommarställe i Roslagen.
Utgångsläge: Trädgården bestod från början av en stor gräsmatta och en altan.
Kundens önskemål: En trädgård att koppla av i, men även med plats för spel, aktiviteter och middagar med vänner. Fruktträd och bärbuskar.

Resultat: Vi har skapat en trädgård som bjuder in till lata dagar med njutning och vila, samtidigt som den uppmuntrar till lek och samvaro. Trädgården består numer av många olika rum med sittplatser i morgon- och kvällssol eller skugga.
På den väl tilltagna uteplatsen kan kunden umgås med vänner och äta härliga middagar i kvällssolen. Uteplatsen ramas in av en prunkande, väldoftande perennrabatt, som även uppskattas av de så viktiga pollinatörerna i vår natur.
Vi har skapat en fruktträdgård med plommon-, körsbärs- och äppelträd. I skuggan av dessa finns plats för återhämtning och en stunds kontemplation. Bärlunden på plockvänligt avstånd består av blåbär, krusbär, hallon och vinbär.
I den gamla eken gungar stilla en härlig hängsäng – en given plats för en tupplur eller läsning. Härifrån kan man också bara ligga och titta ut över den levande trädgården och dess växlingar.
Den stora gräsmatta är som gjord för kubb, boccia eller fotboll och framför huset finns en boulebana.
Vi har hjälpt kunden med en femårsplan för anläggning av trädgården.

Barnvänlig trädgård med plats för vänner och matlagning

Plats: Villaträdgård i Vallentuna.
Utgångsläge: Trädgården bestod av en stor gräsmatta och en altan intill huset. Livet i trädgården koncentrerades runt altanen.
Kundens önskemål: En lättskött, barnvänlig trädgård med utrymme för matlagning och umgänge med vänner. Hjälp med att skapa struktur och en tydlig helhetsbild över ytan. Bevara utsikten och kontakten med den natursköna omgivningen.

Resultat: När vi ritat trädgården har vi utgått från orden ”barn”, ”mat”, ”samvaro”, ”öppenhet”, ”naturligt” och ”odling”. Grundtanken har varit att barnfamiljen på ett otvunget sätt ska börja använda hela sin trädgård.
Vi har skapat flera rum, men ändå behållit öppenheten, framför allt ut mot skogen. Barnen har fått en egen, självklar del i trädgården med gungor, studsmatta och sandlåda. Det finns ett utekök och en stor altan, där familjen kan samlas med sina nära och kära, grilla och umgås. Vi har ritat en mysig och ombonad relaxavdelning med vilstolar och ett spabad, som ramas in av en vacker avenbokhäck.
I frukosthörnan i morgonsolen avnjuts dagens första kopp kaffe. Doften från den nybryggda drycken blandas upp med vällukt från smultronschersminen
runt hörnet. I köksträdgården tronar odlingslådor och bärbuskar. Där kan familjen enkelt plocka blåbär eller jordgubbar till frukostfilen.

Det är en lättskött trädgård med några få perennplanteringar.

Kunden ska anlägga trädgården själv och vi har hjälpt till med en femårsplan för arbetet.

En privat oas: ordnat, balanserat och stilrent

Plats: Fristående familjevilla i Vallentuna.
Utgångsläge: Trädgården bestod av gräsmatta, altan och ett utegym.
Kundens önskemål: En mer privat känsla i en lättskött, strukturerad trädgård med enstaka perennrabatter. Eventuellt en pool.

Resultat: Vi har skapat en stilren och balanserad trädgård med raka, tydliga gångar och kravlösa planteringar. Olika rum erbjuder plats för häng med vänner, avkoppling och småskalig odling.
Hela trädgården ramas in av ett luftigt staket av ribbor. För att mjuka upp linjerna är det bitvis övervuxet av olika slags klätterväxter. Inramningen av trädgården ger en ombonad känsla.
I köksträdgården finns pallkragar att odla i, en rabatt med bärbuskar, kompost, planteringsbord och en soffa så man kan sitta ner och njuta av sin gröna oas.

I skuggan väntar en pergola med inbjudande hängmatta och sköna sittplatser.

Kunden ska anlägga trädgården själv och vi har hjälpt till med en femårsplan för arbetet.

Doftande trädgård med fjärilar och humlor

Plats: Mindre radhustomt i Edsviken.
Utgångsläge: Plätten bestod av gräsmatta och en nybyggd altan.
Kundens önskemål: En plats i solen, lite odling och mycket fjärilar och humlor.

Resultat: Vi har skapat en trädgård för alla sinnen. Nävor, klematis, mejram, pioner, lavendel, fjärilsbuske och syren är karaktärsväxter. De både doftar, ger mycket nektar och lockar till sig fjärilar, bin och andra bevingade vänner.
Intill den befintliga altanen finns nu en perennrabatt att njuta av. Ur denna kan kunden plocka blommor till fina, närodlade sommarbuketter.
På framsidan av huset möts man av ett vårblommande prydnadsträd, som även blir ett vackert blickfång inifrån huset. Det finns också en mindre altan med morgonsol där kunden kan dricka sitt morgonkaffe. Den lilla köksträdgården har gårdsgrus runt odlingslådorna och bärbuskar mot grannen. Odlingslådorna kan fyllas med exempelvis rabarber, jordgubbar och ettåriga grönsaker.

En trädgård är en vän du kan hälsa på när som helst

St. Eriksgatan 72
113 20 Stockholm
info@kiwanogarden.se
0708-10 43 44

2020 Copyright. Producerad av Zmart Webb & Reklam